19-20 April 2018

15Hatfields, London

Programme

The fourth Agile in the City: London programme featured more than 35 exciting sessions!

Day One - Thursday 19th April 2018

8:45  Conference Registration

Room

Earth/Water

9:15  Welcome to Agile in the City: London

9:30

 Keynote

How did we get here (and where is here)?

60 minutes

Steve Freeman

Zuhlke Engineering Limited

10:30  Refreshment Break

Room

Earth/Water

Air

Eco

Bio

11:00

Earth/Water room

 Case Study

The designer's dilemma: how to be a good agent of change

45 minutes

Basak Haznedaroglu

InVision

Switchover

Air room

 Case Study

Kraken agile marketing

45 minutes

Lyssa-Fêe Crump

Headforwards

Switchover

Eco room

 Workshop

Dealing with difficult people: rapid prototyping of behaviour

90 minutes

Antony Quinn

Camfed.org

Johnnie Moore

Creative Facilitation.com

Bio room

 Workshop

Liftoff your project to a trajectory of success

90 minutes

Lynne Johnson

Zuhlke Engineering Ltd

Susan Engel

Zuhlke Engineering Ltd

11:50

Air room

 Case Study

Experiments in scaling agile in GOV.UK and GDS

45 minutes

Alan Wright

Government Digital Service

Jen Allum

Government Digital Service

Nick Tait

Government Digital Service

12:35  Lunch Break

13:30

Earth/Water room

 Case Study

Disciplined agile in the city

45 minutes

Giles Lindsay

Tungsten Network PLC

Switchover

Air room

 Case Study

Turning developers into testers

45 minutes

David Longman

Headforwards

Switchover

Eco room

 Hands-On

Let's invent a team game!

90 minutes

Laurence Wood

IndigoBlue Consulting

Bio room

 Workshop

Organising the portfolio as if you wanted to succeed

90 minutes

Chris Matts

Independent

Nick Poulten

Independent

14:20

Earth/Water room

 Case Study

10 years of Big Room Planning

45 minutes

Martin Burns

CA Technologies

Air room

 Case Study

The good testing, the bad testing and the ugly testing

45 minutes

Stephen Janaway

Bloom & Wild

15:05  Refreshment Break

15:30

Earth/Water room

 Case Study

Embracing the age of intelligence: data-driven decision making in an agile organisation

60 minutes

Borja Soler

Fourth

Andy Sales

CA Technologies

Air room

 Case Study

Crafting a sense of purpose in agile development teams

60 minutes

Aidan Casey

Wavebreak Media

Eco room

 Tutorial

Keeping it clean in agile teams

60 minutes

Richard Blake

Government Digital Service

Bio room

 Hands-On

Retrospective Sailing workshop

60 minutes

Belinda Waldock

Being Agile / Agile on the Beach / Software Cornwall

16:30  Switchover

Room

Earth/Water

16:40

 Lightning Talks

The power of questions

10 minutes

Claire Ashcroft

Independent

Improving performance reviews

10 minutes

Stephen Janaway

Bloom & Wild

The worst lightning talk in history

10 minutes

Mark Dalgarno

Software Acumen

17:10  Social Evening

Day Two - Friday 20th April 2018

9:00  Conference Registration

Room

Earth/Water

9:30

 Keynote

Company-wide Agility with Beyond Budgeting, Open Space & Sociocracy

60 minutes

Jutta Eckstein

Independent Coach, Consultant, Trainer

10:30  Refreshment Break

Room

Earth/Water

Air

Eco

Bio

11:00

Earth/Water room

 Case Study

Shaping up a delivery manager team across a live GDS programme

45 minutes

Emma Beer

Government Digital Service

Jessica Feldman

Government Digital Service

James Ashton

Government Digital Service

Alex Malloy

Government Digital Service

Switchover

Eco room

 Hands-On

Professional coaching masterclass

90 minutes

Roy Marriott

Marriott Coaching

Bio room

 Tutorial

Systems thinking simulation - who’s dropped the ball?

90 minutes

Willem van den Ende

QWAN

Marc Evers

QWAN

11:50

Earth/Water room

 Case Study

This is 'remotely' interesting

45 minutes

Chrissy Garnett

Holiday Extras

12:35  Lunch Break

13:30

Earth/Water room

 Case Study

Coaching in a data-driven world

45 minutes

Nicolas Brown

PwC

Switchover

Air room

 Tutorial

Punishment and humiliation

45 minutes

John Le Drew

Wise Noodles

Switchover

Eco room

 Workshop

Feedback Game

90 minutes

Alexandra Baptizmanskaya

SEMrush

Vitaly Korol

SEMrush

Bio room

 Workshop

Enterprise agility with strategy deployment

90 minutes

Karl Scotland

Karl Scotland

14:20

Earth/Water room

 Case Study

Culture! Culture! Hear all about it!

45 minutes

Umer Ehsan

News UK

Air room

 Tutorial

What makes us tick?

45 minutes

Richard Atherton

FirstHuman

15:05  Refreshment Break

Room

Earth/Water

15:30

 Endnote

Decremental development

45 minutes

Kevlin Henney

Independent Consultant & Trainer

16:15 Conference Close

Case Study/Experience Report

A presentation and discussion of real-life (not theoretical) experiences of the application (or mis-application) of service design techniques. Case studies and experience reports include some discussion of lessons learned and an indication of how novel the work is.

Hands-On

Participants learn a new approach, tool or technology through using it to solve one or more practical exercises. Any software/hardware requirements are disclosed in the session description.

Tutorial

A session focused around some specific tool, technique or issue. Primarily led by the speaker, tutorials usually include some elements of interactivity or individual / group exercise.

Workshop

An in-depth working session on a specific topic. May include paper presentations.

Lightning Talks

Short talks (max 10 minutes) on almost any topic.

Mailing List

We respect your email privacy

Agile in the City: London was organised by Software Acumen, based in Cambridge, England. We build communities to help technology professionals grow.

© 2013-2018 Software Acumen. Agile in the City: London and the Agile in the City: London logos are trademarks of Software Acumen LTD.

Software Acumen Limited | Registered in Cardiff | Registration No. 05210967 | VAT No. 896 7958 26

Software Acumen
Loading...