07 - 09 November 2018

M Shed, Bristol

The Agile in the City: Bristol programme contains over 40 exciting sessions.

Day One - Wednesday 7 November 2018

8:15

Conference Registration

9:15

Welcome to Agile in the City: Bristol

9:30

Keynote

Title under construction

60 minutes

Gojko Adzic

Neuri Consulting LLP

10:30  Refreshment Break

11:00

 Case Study

The science of happiness

45 minutes

Mattia Battiston

Sky

Switchover

 Case Study

Continuous delivery - it’s not all about tech!

45 minutes

Sylvia MacDonald

NewVoiceMedia

Switchover

 Workshop

The case for technical excellence

90 minutes

Kevlin Henney

Curbralan

11:50

 

 Case Study

Guerrilla values

45 minutes

Lee Winder

Financial Services

12:35  Lunch Break

13:30

 Case Study

Visualising your MVP

45 minutes

David Thomas

Defra

Switchover

14:20

 
 
 

 Case Study

APIs on the Scale of Decades

45 minutes

Gary Fleming

Emphasis Parenthesis Ltd

 Case Study

Points don’t mean prizes

45 minutes

Adrian Howard

Quietstars

15:05  Refreshment Break

15:30

 Case Study

Working with the resistance

60 minutes

Alex Lee

NewVoiceMedia

Helen Lisowski

NewVoiceMedia

Continued

16:30  Switchover

16:40

17:30

Social Evening

Day Two - Thursday 8 November 2018

8:45

Conference Registration

9:20

Welcome to Agile in the City: Bristol

9:30

Keynote

Title under construction

60 minutes

Dave Snowden

Cognitive Edge/Centre for Applied Complexity, University of Wales

10:30  Refreshment Break

11:00

 Workshop

Leadership is facilitating a system of relationships

90 minutes

Olaf Lewitz

TrustTemenos Leadership Academy

Ken Power

Cisco Systems, Inc.

 Workshop

Risk storm in an agile teacup

90 minutes

Ric Hill

Ghyston

11:50

 
 
 

12:35  Lunch Break

13:30

14:30  Refreshment Break

15:00

 Tutorial

The power of listening

60 minutes

Claire Ashcroft

Independent Agile Coach

 Tutorial

Setting awesome goals

60 minutes

Phil Dexter

Torchbox

 Workshop

Where shall we all go for dinner tonight?

60 minutes

Valerie McLean

Sopra Steria

16:00  Social evening

Day Three - Friday 9 November 2018

8:45

Conference Registration

9:20

Welcome to Agile in the City: Bristol

9:30

Keynote

Title under construction

60 minutes

10:30  Refreshment Break

11:00

 Case Study

Agile and sporting excellence

45 minutes

Leo Awadzi

Ecotricity

Switchover

 Workshop

Empowerment through effective delegation

90 minutes

Priya Sinha

Redgate Software Limited

Ben Mancini

Redgate Software Limited

 Workshop

Retrospecting your retrospectives

90 minutes

Ben Linders

Ben Linders Consulting

11:50

 
 

12:35  Lunch Break

13:30

 Workshop

Dealing with disempowerment

60 minutes

Mark Dalgarno

Software Acumen

 Workshop

Being awesome to work with

60 minutes

Julia Harrison

eBay

 Tutorial

Responsibility and the Dolphin Model

60 minutes

David Legge

Independent

14:30  Refreshment Break

15:00

Endnote

Title under construction

60 minutes

Cat Swetel

Ticketmaster

16:00

Conference Close

10 Minutes

Case Study/Experience Report

A presentation and discussion of real-life (not theoretical) experiences of the application (or mis-application) of service design techniques. Case studies and experience reports include some discussion of lessons learned and an indication of how novel the work is.

Hands-On

Participants learn a new approach, tool or technology through using it to solve one or more practical exercises. Any software/hardware requirements are disclosed in the session description.

Tutorial

A session focused around some specific tool, technique or issue. Primarily led by the speaker, tutorials usually include some elements of interactivity or individual / group exercise.

Workshop

An in-depth working session on a specific topic. May include paper presentations.

Lightning Talks

Short talks (max 10 minutes) on almost any topic.